ОДБРАНА СРБИЈЕ СЕ НЕ МОЖЕ ТЕМЕЉИТИ НА СТАЛНИМ УСТУПЦИМА НАШИМ НЕПРИЈАТЕЉИМА

Милош Јовановић
28. децембар 2022.
ОДБРАНА СРБИЈЕ СЕ НЕ МОЖЕ ТЕМЕЉИТИ НА СТАЛНИМ УСТУПЦИМА НАШИМ НЕПРИЈАТЕЉИМА

Иако је потреба за очувањем мира више него разумљива, молба Србима из наше јужне покрајине да уклоне барикаде у ситуацији када ниједан од постављених и легитимних услова за њихово уклањање суштински није испуњен, погрешна је и може краткорочно и средњерочно имати крајње негативне последице. 

Осим што је држава Србија још једном попустила - јер нема речи о уклањању база и специјалних полицијских снага сецесиониста са севера покрајине - чуди и вера у "чврсте гаранције" међународних актера попут ЕУ и САД који по признању и самих највиших званичника Србије једноставно не држе своју реч, чак ни када је иста дата и потврђена у међународноправним актима.

Коначно, ако је овим новим попуштањем можда и купљено неко време које се у најбољем случају може мерити само месецима, остаје неумољива чињеница да је Србија дошла до раскрснице на којој ће ускоро морати да донесе одлуку о свом даљем путу. Или ће бранити себе и своје Косово и Метохију које је недавно и актуелни председник државе с правом назвао "највећом српском светињом" или ће се процес територијалног и националног растакања Србије наставити до њеног фактичког нестанка.

Нови ДСС нема никакву дилему у погледу пута којим треба ићи  - Србија се мора бранити, увек и свуда, мудро, темељно и истрајно а та одбрана се не може темељити на сталним уступцима нашим противницима и непријатељима.