Јовановић: 2023. година ће бити година расплета

05. јaнуар 2023.
Јовановић: 2023. година ће бити година расплета

Председник Нове Демократске странке Србије и један од лидера Српске коалиције НАДА, др Милош Јовановић изјавио је да ће 2023. бити година расплета, где ће Србија морати да одлучи да ли ће да брани себе, своју територијалну целовитост или ће кренути путем евроатлантских интеграција

„На раскрсници смо, да ли ћемо бранити себе, своју част, историју, или ћемо да кренемо путем тих европских интеграција, где би се држава на крају растворила у евроатлантском лудилу“, рекао је један од лидера коалиције НАДА гостујући на Јавном сервису РТС.

Он је истакао да ЕУ никада није јасније и отвореније рекла да морамо да се одрекнемо КиМ ако хоћемо да постанемо чланица ЕУ.

„Маневарски простор нам се у потпуности сузио, више нема времена за куповину времена. И зато смо на раскрсници. А Запад не жели било какво друго решење, осим признања сецесије Косова“, оценио је председник Новог ДСС-а.

„Надам се да ће Александар Вучић одржати своју недавну реч да је КиМ највећа српска светиња коју никоме неће предати у руке. Позивам грађане да га држимо за реч“, додао је Јовановић.

Он је казао да „мир мора да се чува готово по сваку цену“, али је додао да се плаши да је цео тај простор до готово исцрпљен, јер Запад неће компромис.

„Потребно је показати мало више одлучности, јер би могло да се деси на крају да теза ’Мир по сваку цену’ значи да данас дамо КиМ, сутра Републику Српску, прекосутра неки други део централне Србије“, навео је лидер Нове Демократске странке Србије.

Он је закључио да се власти у Србији од 2008. боре за КиМ само до те границе где то неће наљутити „наше  западне партнере“.