Срећан ти рођендан, Републико Српска!

09. јaнуар 2023.
Срећан ти рођендан, Републико Српска!

Лидери странака Српске коалиције НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС, др Милош Јовановић и Војислав Михаиловић, присуствовали су у Бања Луци централној свечаности обележавања годишњице од оснивања Републике Српске, на којој је присуствовао и председник Милорад Додик.

"Република Српска, која данас обележава 31 годину постојања, најважнија је тековина ратова који су деведесетих година прошлог века били наметнути српском народу. Више од тога, она је данас услов опстанка, слободе и независности српског народа западно од Дрине. Коначно, она представља реалност која се више никада неће изменити. И због свега тога Србија увек мора и увек ће бити уз њу. Свим грађанима Српске али и свим Србима желим срећан празник Св. Стефана првомученика и Дан Републике Српске. Ово је дан на који смо сви поносни" - изјавио је председник Нове ДСС и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

"Са великим пијететом данас се сећамо свих оснивача и бораца који су створили и одбранили Републику Српску. Њихове огромне жртве су уткане у настанак Републике Српске и обавезују нас да се одупремо централизацији Босне и Херцеговине, умањењу значаја српског ентитета и ингеренција које је добио Дејтонским споразумом. Централизацију која је супротна овом споразуму намеће не само власт у Сарајеву, него и земље ЕУ, САД, а посебно Немачка која чак врши притисак да се забрани данашњи празник. Српски народ и у Србији и Републици Српској мора се томе сложно одупрети" - изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.