Предраг Марсенић: Постоји жеља власти да од Скупштине Србије направи ријалити шоу!

18. јaнуар 2023.
Предраг Марсенић: Постоји жеља власти да од Скупштине Србије направи ријалити шоу!

Потпредседник Нове Демократске странке Србије (Нови ДСС) Предраг Марсенић изјавио је да Србија мора да буде држава у којој се поштује закон да би на прави начин могла да брани Косово и Метохију.

Марсенић, који је посланик Коалиције НАДА (Нови ДСС-ПОКС) у Скупштини Србије, рекао је гостујући на Нова С телевизији, да власт жели од парламента да направи ријалити шоу.

„Имали смо седам заседања овог скупштинског сазива од августа и свих 7 је било по хитном поступку. Да би се спречила опозиција да нешто предложи, просто имам утисак да постоји жеља власти да се Скупштине направи ријалити шоу, желе људима да огаде политику“, додао је он.

Потпредседник Новог ДСС-а је додао да не верује да ће европски парламентарци који долазе следеће недеље да посредују у дијалогу власти и опозиције ту нешто променити.

„При том смо ми смо против тога да нам неко долази споља, да нам буде тутор, и да нам говори шта да радимо“, навео је Марсенић.

Он сматра да ће се притисак Запад на Србију, поводом питања КиМ, додатно повећавати.

„Пошто су извршили агресију 1999. године и сецесију на Косову 2008. године, а све то је било против међународног права, онда сада иду притисци ка нама да ми признамо ту сецесију. Надам се да ћемо успети да се одупремо тим притисцима“, истакао је потпредседник Новог ДСС-а.

Он је додао да са западним дело међународне заједнице мора да се разговара, али да морају и да се покаже шта су наше црвене линије.

„Тешко је веровати представницима Запада.  Ми смо сами себи отежали ситуацију Бриселским споразумом, иако смо сматрали да тако купујемо време. ДСС је тада био против и Нови ДСС је и данас против тог споразума“, закључио је Марсенић.

Говорећи о сукобу у Украјини, он је оценио да је Русија имала апсолутно право да се бори за права својих људи и грађана у Донбасу.

„Када имате једну страну, украјинску, која је упорно агресивна према другој страни – ви ћете добити одговор. То је, нажалост, било неизбежно. Нисам чуо да је неко у Европи плакао за више од 500 деце која су од 2014. године убијене у Донбасу“, рекао је народни посланик Коалиције НАДА.