Издаја државних и националних интереса никада не пролази некажњено

NADA
20. јaнуар 2023.
Издаја државних и националних интереса никада не пролази некажњено

Свако ко и најмање држи до националног поноса и одговорности према држави Србији и ко разуме и осећа последице евентуалног напуштања одрешитог става о неопходности очувања Косова и Метохије у уставно-правном поретку Србије са неверицом је одслушао изјаву председника републике, дату после сусрета са „дипломатском петорком“ односно са представнцима земаља и организација које су главни спонзори и промотери сецесије јужне српске покрајине. 

Коалиција НАДА коју чине Нови ДСС и ПОКС, захтева од председника Србије да грађане Србије хитно обавести:
-  о садржини тзв. француско-немачког тј. плана ЕУ за Косово, јер о судбини државе не може да се преговара тајно и мимо српског народа;

- на основу којих овлашћења и којих одлука надлежних органа је преузео обавезу односно исказао спремност да, како је изјавио „прихватимо концепт и да радимо на имплементацији предложеног споразума“;

- да обавести јавност на које је то „тешке одлуке у интересу европске перспективе” спреман, како је то изјавио Лајчак;

- да  грађане Србије упозна који су то „проблеми и изазови који би били стављени пред нашу земљу уколико се не би усагласили са предложеним планом” и изјасни се да ли Косово и Метохију сматра предметом продаје.

Коалиција НАДА подсећа да је недопустиво поигравати се судбином државе и сопственог народа и да издаја државних и националних интереса никада не пролази некажњено.