Власт да не напада опозицију, него да је упозна са уценама којим смо изложени

Предраг Марсенић - Нови ДСС
21. јaнуар 2023.
Власт да не напада опозицију, него да је упозна са уценама којим смо изложени

Представници власти бесмисленим и беспредметним нападима на председника Новог ДСС покушавају да скрену пажњу са захтева које је др Милош Јовановић, у име српске коалиције НАДА, упутио председнику Републике:

1. Шта је садржина тзв. француско-немачког тј. плана ЕУ за Косово, јер о судбини државе не може да се преговара тајно и мимо српског народа. 

2. На основу којих овлашћења и којих одлука надлежних органа је председник Републике преузео обавезу односно исказао спремност да „прихватимо концепт и да радимо на имплементацији предложеног споразума“? 

3. На које је то „тешке одлуке у интересу европске перспективе” спреман, како је то изјавио Лајчак? 

4. Који су то „проблеми и изазови који би били стављени пред нашу земљу уколико се не би усагласили са предложеним планом” и изјасни се да ли Косово и Метохију сматра предметом продаје? 

Очигледно је да улазимо у финалну фазу притисака Запада и да следи преломни период за одбрану Косова и Метохије у саставу Србије и саме Србије као слободне државе. Нема потребе да представници власти нападају опозицију или организују кампању подршке председнику на друштвеним мрежама. Довољно је да одговоре на наведена питања, тим пре што грађани Србије и српски народ у целини заслужују и морају да знају пред каквим ултиматумом се Србија налази. Уосталом,  потпредседница ГО СНС Невена Ђурић у данашњој реакцији изјавила да  Александар Вучић "ништа не ради тајно" па стога не видимо разлог да хитно упозна јавност са свим притисцима и уценама којима смо као нација изложени.

Што се Новог ДСС-а и Српске коалиције НАДА тиче, сматрамо да је неопходно најодлучније одбацити захтеве за признањем сецесије наше јужне покрајине као и захтеве за некаквим њеним чланством у међународним организацијама. Коначно, желимо да подсетимо на тачне речи Александра Вучића да је Косово и Метохија "највећа српска светиња" и стога не видимо о чему се заправо овде уопште има и преговарати.