НАДА основала посланички клуб у покрајинској скупштини и одборнички у Скупштини Новог Сада

10. фебруар 2023.
НАДА основала посланички клуб у покрајинској скупштини и одборнички у Скупштини Новог Сада

Коалиција НАДА, коју чине Нова Демократска странка Србије (Нови ДСС) и Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), формирала је посланички клуб у покрајинској скупштини и одборничку групу у Скупштини Новог Сада, саопштено је данас.

Из те коалиције су навели да ће са осам посланика имати "најбројнији опозициони посланички клуб" у Скупштини Војводине а са шест одборника, "најбројнију опозициону одборничку групу у Скупштини Новог Сада".

"На притиске СНС, на чланове обе странке, уцене, претње отказима и мобингом у јавном и приватном сектору и друге видове притисака, одговорили смо формирањем заједничких одборничких и посланичких клубова који су сада најбројнији у односу на остале опозиционе странке", изјавио је шеф одборника коалиције НАДА у Скупштини Новог Сада, Бојан Радојевић.

Додао је да ту коалицију "никакви притисци ни уцене" неће натерати да прихвати немачко-француски споразум који по његовим речима, значи предају Косова и Метохије.

"Ми нашу политику нећемо мењати ни по коју цену, него ће наш одговор бити јединствена борба и ширење фронта против усвајања овог срамног споразума", навео је Радојевић.