Сви планови биће усвојени у Скупштини Београда иако струка није учестовала у изради

21. фебруар 2023.
Сви планови биће усвојени у Скупштини Београда иако струка није учестовала у изради

Шеф одборничке групе НАДА- Нови ДСС- ПОКС, Марко Сарић изјавио је данас да ће бити усвојени сви грађевински планови о Београду о којима данас расправља градска скупштина, иако како је он оценио, струка није учествовала у њиховој изради.

"Радна тела и савети на којима инсистирамо да учествују у раду Скупштине, још нису почели да раде, па Савет за урбанизам који је требало да тумачи данашње планове није одржан и о свим плановима су одлучивали политичари", рекао је Сарић на конференцији за новинаре у Скупштини Града Београда.

Како је он казао, "невероватно" је да у план изградње Београдског метроа нису укључени стручњаци са Архитектонског и Грађевинског факултета.

"Политика је узела примат над струком", истакао је он и додао да је то "дефект" политичког система који мора да се промени.

Такође је рекао да има нелогичности и у раскиду уговора са предузећем Кенткарт за наплату карата за градски превоз.

"Раскид уговора није споран, али јесте то што пише да ће Кенткард фирма наставити да обавља послове до оног тренутка када Јавно комунално предузеће (ЈКП) за наплату карата не буде изабрало новог партнера на јавној набавци", казао је Сарић.

Како је он објаснио, уместо да предузеће Града Београда ради наплату карата, то ће радити нека приватна фирма.

"Невероватна манипулација и очекујем неко објашњење од градоначелника и функционера", казао је Сарић.