Неће отићи инвеститори ако се не одрекнемо КиМ

22. фебруар 2023.
Неће отићи инвеститори ако се не одрекнемо КиМ

Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС указује на чињеницу да се из Русије повукло 120 od 1404 компаније, односно свега 8,5 одсто страних инвеститора из земаља које су им увеле санкције, а велика већина је остала упркос позивима матичних држава да напусте "непријатељску земљу".

"Тврдње да ће страни инвеститори напустити Србију ако она не пристане на француско-немачки предлог споразума су потпуно без основа. Покушај су манипулације у сврху застрашивања грађана и представљају невешто оправдање за капитулацију и недостојну трговину највиталнијим националним интересима. Ако је Русију, коју запад сматра непријатељском земљом и којој је увео санкције, напустило само 8,5 одсто страних инвеститора, онда у Србији, где нема говора о било каквим санкцијама, тај број, ако уопште било ко и напусти, може бити само далеко мањи. Ствар је врло јасна, нема изговора ни оправдања за капитулацију" - изјавио је председник Нове ДСС и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

"Капитал не познаје границе и политику. Страни инвеститори су дошли у Србију због јефтине радне снаге и огромних субвенција које држава издваја странцима, на штету домаће економије. Такве услове не би добили нигде и зато није реално очекивати да ће се страни инвеститори повући из Србије, ако их матичне владе позову на то. Ово је најбоља потврда погрешне политике Владе Србије да улаже у страна, а не у домаћа предузећа" - изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА Војислав Михаиловић.