Краљево- Не капитулацији!

06. март 2023.
Краљево- Не капитулацији!

КРАЉЕВО – Представници државотворне парламентарне опозиције најавили су данас да ће 17. марта у Београду организовати велики протест упозорења, пред одлазак председника Србије Александра Вучића на преговоре о Косову и Метохији следећег дана у Охрид.

Председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић рекао је на опозиционој трибини „Не капитулацији“ која је одржана у Краљеву да ће „народ врло брзо из сала изаћи на улице“.

„Из сала ћемо врло брзо на улице. Идемо ка томе одлучно, осмишљено, етапно, али идемо. 17. марта вас очекујемо у Београду, да упутимо поруку Вучичу пред одлазак у Македонију“, истакао је Јовановић.

Он је поручио да је СНС „ружна прошлост “ и да Вучић мора да оде са места председника Србије.

„Вучић је рационалиста, материјалиста, он не схвата косовски завет и српску историју не осећа“, додао је Јовановић.

Поводом француско-немачког споразума о Косову и Метохији, лидер Новог ДСС-а је поновио да је то споразум о капитулацији Србије и сецесији српске јужне покрајине.

„Ово је и споразум о стварању Велике Албаније, укидању Републике Српске и отварању низа територијалних питања у тада крњој централној Србији. Споразум о највећем националном понижењу нас као народа. Он поништава Кнеза Лазара, Карађорђа, Мишића, капетана Павловића, Тепића, све српске хероје“, закључио је Милош Јовановић.