17. марта- Србија памти- Србија брани- Србија не да

07. март 2023.
17. марта- Србија памти- Србија брани- Србија не да

Председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић такође је позвао грађане да се окупе 17. марта, истакавши да је питање Косова и Метохије прворазредно државно питање.

Он је упозорио да не сме да се заборави да и СПС учествује у овом антидржавном подухвату прихватања француско-немачког плана о КиМ.

„Тада 17. марта нећемо послати поруку, већ ћемо изнети захтеве. Први захтев, без много наде да ће бити испуњен, је да се предлог споразума одбије одлучно, хитно и у целини. Али, Вучић то не може, и ни сме“, оценио је Јовановић.

Према његовим речима, Вучић је тај споразум усмено и ескплицитно прихватио.

„Он купује време за себе у нади да ће у том времену успети да заврши с кувањем жабе и да ће грађани прогутати нешто што је велеиздаја. То му нећемо дозволити“, нагласио је лидер Новог ДСС-а.

Он је оценио да је поменути споразум у ствари споразум о стварању Велике Албаније и урушавању Србије у сваком погледу.

„Наш други захтев је Вучићева оставка. А онда хајмо на изборе. Толико пута је причао да се ми плашимо избора, господине Вучићу, господо из СНС-а хајмо на изборе“, позвао је председник Новог ДСС-а.

„Али онда кандидујте на вашој листи Соњу Бисерко, Наташу Кандић, Драгана Шутановца, политику да ЕУ нема алтерантиву и политику да ћемо продати душу за једну немачку фабрику“, навео је Милош Јовановић.