Време је да се покаже какви смо!

Нови ДСС
12. март 2023.
Време је да се покаже какви смо!

Председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да државотворна опозиција тражи да председник Србије Александар Вучић поднесе оставку и да се распишу ванредни избори на свим нивоима.

Он је на трибини “Не капитулацији” која је одржана у Прокупљу рекао да француско-немачки споразум о Косову и Метохији значи споразум о „коначном покоравању Србије и стварању Велике Албаније“.

„То ће бити и удар на Републику Српску и удар на тад већ крњу Србију. Ипак, Вучићу то нећемо дозволити, и ово ће бити пролеће наше победе, или он или Србија, а ја дубоко верујем у нашу победу“, рекао је лидер Новог ДСС-а.

Он је позвао грађане да дођу у Београд на протест 17. марта рекавши да државотворна опозиција има три захтева.

„Први захтев је да Вучић одбије понуђени план. Али он то неће учинити. Јер, да је хтео или смео, то би већ одавно учинио. Пошто то не може, ми као демократске странке, тражимо да да оставку. Прекрати муке и себи и повуци се“, поручио је Јовановић, додавши да је трећи захтев одржавање ванредних избора на свим нивоима.

Он је оценио да је председник Србије “кренуо путем издаје“ и додао да „са тог пута не може да скрене“.

„Ја сам до уклањања барикада, признајем, имао наду да када дође онај коначни тренутак када се бира да ли сте Србин или потурица, да неће смети да изабере да буде потурица. У тој нади сам очигледно погрешио“, навео је председник Новог ДСС-а.

Према његовим речима „сада остаје да видимо какви смо ми“.

„Ако не можемо да га спречимо у издаји, онда не вредимо ништа више од њега. Треба да учинимо да он буде ружна прошлост ове земље“, казао је Јовановић.

Говорећи о Заједници српских општина, председник Новог ДСС-а је рекао да она служи само једном циљу а то је да „интегрише север наше јужне покрајине у такозвани косовски уставно-правни поредак“.

„Цела њихова политика је - Косово за немачку фабрику, Његоша за немачку фабрику, све жртве српске на Косову и Метохији на Паштрику за немачку фабрику. То је за СНС државотворно“, закључио је Милош Јовановић.