Вучић је извор нестабилности у земљи- сви код храма у петак!

15. март 2023.
Вучић је извор нестабилности у земљи- сви код храма у петак!

Председници Двери Бошко Обрадовић, Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић, Заветника Милица Ђурђевић Стаменковски и Покрета за обнову краљевине Србије (ПОКС) Војислав Михаиловић, позвали су данас симпатизере својих странака и грађане да се придруже "великом националном окупљању" које ће испред храма Светог Саве и председништва бити одржано у петак, против прихватања француско-немачког, односно споразума ЕУ о Косову.

Председник Новог ДСС-а Милош Јовановић је рекао да се плаши да одлука председника Вучића о прихватању споразума који је предложила Европска унија, о путу за нормализацију односа са Косовом, о коме се расправљало у европским институцијама али не и у институцијама Србије, води ка "нестабилности" у земљи.

"Плашим се да у наредном периоду идемо ка нестабилности, за шта је крив Александар Вучић", рекао је Јовановић и додао да су захтеви четири странке да се француско-немачки предлог, односно предлог ЕУ одбаци, и да се распишу ванредни избори.


Обрадовић је на конференцији за новинаре испред храма Светог Саве рекао да ће на скупу 17. марта у 18.00 сати, под називом "Србија памти, брани и не да!" бити обележена и "годишњица мартовског погрома над Србима из 2004, као и 24 године од почетка НАТО бомбардовања Србије".

"Тада ћемо се у шетњи сећања и поштовања од Светосавског платоа до Председништва подсетити свих српских хероја од Косовског боја до Кошара и Паштрика, који су били спремни да своје животе дају за одбрану отаџбине и Косова и Метохије у саставу Србије. У њихово име и у име наше генерације Срба на завршном скупу испред споменика (руском) цару Николају упутићемо упозорење актуелној власти да нема право да прихвата и примењује француско-немачки ултиматум о признању лажне државе Косово", рекао је Обрадовић.

Он је навео да постоје информације да "власт намерава да међу окупљене у петак убаци и своје људе који би пробали да изазову инциденте", као и да ће "за сваки инцидент бити одговорна актуелна власт", и нагласио да ће поред полиције протестни скуп и шетњу обезбеђивати и "редарска служба" странке.

Председника странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски је позвала на "велику, породичну, достојанствену шетњу" 17. марта, а представнике власти је назвала "вазалима" и "послушницима".

"Они су ту да бране, не државу, него свој рејтинг", рекла је Ђурђевић Стаменковски.

Председник ПОКС-а Војислав Михаиловић је истакао да је протестни скуп посвећен очувању слободе и независности Србије.