Очекујемо масован одзив народа без обзира на опструкције власти

16. март 2023.
Очекујемо масован одзив народа без обзира на опструкције власти

Државотворна опозиција, коју чине четири парламентарне странке Нови ДСС, Заветници, Двери и ПОКС очекује масован одзив грађана на сутрашњем националном окупљању за одбрану Косова и Метохије, без обзира на опструкције које чини СНС злоупотребљавајући цео државни апарат.

На делу је незапамћена злоупотреба државног апарата у сврху очувања на власти једног човека, који жели по сваку цену да спроведе протовуставан и антисрпски споразум ЕУ за Косово.СНС на све начине покушава да спречи грађане да дођу на уредно пријављен скуп у Београду и искажу своје противљење де факто признању независности лажне државе Републике Косово, која је предвиђена тзв.француско - немачким споразумом.

Многи превозници са којима су грађани који су желели да присуствују имали договор  о превозу, су били принуђени да откажу своје услуге и да врате уплаћени новац под притиском напредњачког државног апарата. Најчешће претње су им упућене од стране локалних власти да ће им послати све могуће инспекције и затворити фирму, али и полиције која их шаље на ванредни технички преглед возила.

Желимо да се јавно  захвалимо онима који су ипак одолели притиску и одржали реч.Осим овога запосленима из опозиционих странака који раде у јавном сектору одређује се рад у другој смени тог дана, да не би могли кренути на заказани скуп.Све ово неће спречити народ да каже јасно не капитулацији и издаји наших националних интереса на Косову и Метохији, имплементацијом споразума који је прихватио Александар Вучић.

Разумемо страх власти од заједничког скупа странака које су добиле на задњим изборима поверење више од пола милиона грађана, али сматрамо скандалозним методе којима се власт служи да покуша да спречи оно што је немогуће спречити, да се народ побуни против издаје