Трула политика јавног превоза

09. април 2023.
Трула политика јавног превоза

Неодговорна градска власт СНС и СПС у Београду у последњих 10 година направила је велике проблеме у систему јавног превоза лошом политиком Секретаријата за саобраћај, ниском наплатом карата и катастрофалном кадровском политиком и вођењем ЈКП ГСП Београд.

Градоначелник Александар Шапић направио је неке позитивне промене у ГСП и секретаријату за саобраћај, али у делу наплате карата озбиљно лута. Непотребно формирање ЈП за наплату карата додатно је обесмишљено чињеницом да ће, по новом систему, наплату вршити комунална полиција. Нелогично и неоправдано укидање могућности куповине карте чија је била цена 89 динара, након критика у јавности ова одлука промењена је за мање од 24 часа, као што је и недуго затим промењена одлука о висини цене нове дневне карте која је смањена са 200 на 120 динара. Овако често мењање одлука, готово на дневном нивоу, код овако важне теме као што је јавни превоз је свакако доказ одсуства визије како систем треба да функционише.

Градски одбор Новог ДСС Београд сматра да страначка политика и нестручност морају да буду протерани из градске управе и јавних предузећа. Београду је потребна јасно дефинисана стратегија развоја јавног саобраћаја и ЈП ГСП која ће уважити потребе грађана уз поштовање еколошких стандарда и ценовну политику прилагођену стандарду. Квалитет јавног превоза и његова цена превише су важна питања да би се њиме бавили нестручни партијски кадрови

Нови ДСС инфо

9.4.2023.