Саопштење ГрО Нови ДСС Ужице

12. април 2023.
Саопштење ГрО Нови ДСС Ужице

Градски одбор Нове Демократске Странке Србије у Ужицу у потпуности подржава најављени штрајк радника ужичког ЈКП Биоктош, који би требало да почне 10. априла. Овим желимо да пружимо пример како одговорни политичари ваља да поступају и односе се према потребама и интересима свих својих суграђана, за разлику од бахатих и однарођених режимлија које не деле ни судбину, ни животни стандард Ужичана, па ни грађана Србије у ширем смислу.

Њих радници јавног сектора, као и други грађани, занимају искључиво као бројке на списковима капиларних гласова њихових параполитичких феудалних групација, што означава количину натераних и уцењених да им дају свој потпис, манипулишу и укључују се у грабеж плена у виду јавно комуналних синекура.

Вероватно је бесмислено да укажемо владајућој дружини да својим делањем убедљиво оживљавају Гогољевог Чичикова, хохштаплера и подлаца из Мртвих душа, бисера светске књижевности, јер они тешко да читају било шта осим извештаја о својим подебелим банковним рачунима и брошура о луксузним путовањима.

Према јавном сектору, понашају се као према трупини угинулог гнуа у афричкој савани, где се хијене међусобно грабе да докаче неку тетиву или масно копито, што рече професор Антонић. Важно је истаћи да су штрајк иницирали радници којима је сиромаштво, праћено понижавајућим условима рада, дојадило па је праведна побуна дошла као једино решење, а не синдикати, којису, разумљиво, своје чланство подржали.

Нови ДСС, као одговорна политичка странка, заинтересована за добробит града и свих грађана,потпуно подржава све захтеве штрајкача. Није могуће очекивати квалитетне комуналне услуге, ако се они који треба да их врше третирају као робље, док владаоци арче јавне ресурсе и једино брину о сопственим привилегијама.