Најава пријема тзв.Косова у Савет Европе последица прихватања ЕУ споразума

18. април 2023.
Најава пријема тзв.Косова у Савет Европе последица прихватања ЕУ споразума

Српска коалиција НАДА коју чине Нови ДСС и ПОКС сматра да је прихватањем Споразума и Анекса имплементације, власт омогућила лажној држави Републици Косово, да се олакша и убрза њен пријем у Савет Европе.

"Након прихватања антиуставног споразума ЕУ о Косову, крајње логично је било да ће запад убрзати пријем лажне државе Републике Косово у Савет Европе, јер се председник Србије обавезао у тачки 4.тог споразума, да се наша држава неће противити њиховом чланству ни у једној међународној организацији. Неприличан, благ и сраман је одговор министра спољних послова Ивице Дачића да ће Србија одговорити тако што се неће појавити на састанку Савета Европе у Стразбуру. Ово је тек прва и најсвежија потврда да прихватањем споразума Србија ништа не добија, него се само убрзавају активности ЕУ на потпуном издвајању Косова и Метохије из састава Србије" - изјавио је председник Нове ДСС и један од лидера коалиције НАДА Милош Јовановић.

"Најава пријема лажне државе Републике Косово у Савет Европе, организацију у коју могу бити примљене само државе, потпуно је оголила погрешну политику коју води Александар Вучић. Прихватање споразума које он правда као компромис, само је убрзало пут ка независности тзв.Републике Косово. Овај пример показује да су ЕУ и САД прихватање споразума доживеле као слабост Србије и зелено светло да је потпуно понизе и черупају њену територију"- изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА Војислав Михаиловић.