Дрска подвала Александра Вучића

19. април 2023.
Дрска подвала Александра Вучића

Својом изјавом да Србија "неће подржати чланство Косова у УН" Александар Вучић још једном најподлије обмањује грађане Србије и вређа интелигенцију српског народа. Наиме, не само што је незамисливо да Србија пружи подршку Косову за чланство у УН већ тако нешто од Србије нико ни не тражи.

Од Србије се само тражи, као што је наведено у 4. члану француско-немачког споразума о признању сецесије који је Александар Вучић прихватио, да се Србија не противи уласку Косова у било коју међународну организацију односно да остане пасивна. Изјава Александра Вучића јасан је показатељ да ће Србија управо и остати пасивна по питању уласка КиМ у међународне организације баш као што се од ње захтева.

Ову чињеницу Александар Вучић покушава да сакрије оваквим, у бити шибицарским методама, али свима постаје јасно да је косовска политика владајућег режима доживела потпуни крах и да ће, ако се власт не промени, таква политика одвести земљу у трајну геополитичку нестабилност.

Овакво противуставно, антидржавно али и кукавичко деловање мора се хитно зауставити. Превремени избори на свим нивоима представљају једини легитимни и демократски излаз из настале ситуације и Нови ДСС позива да се они распишу у најкраћем могућем року.