Да ли је Паркинг сервис из Врања јавно предузеће или велики бизнис појединаца?

24. април 2023.
Да ли је Паркинг сервис из Врања јавно предузеће или велики бизнис појединаца?

Да ли је Паркинг сервис јавно предузеће или велики бизнис појединаца? На ово питање које је градски одбор Нове Демократске странке Србије Врање поставио, темељи се саопштење у коме се тврди да Паркинг сервис у том граду, по тврдњи и анализи правника, већ дуже време незаконито послује.

Наводи се да се то дешава поготово када су у питању опомене за неплаћене казне иза којих стоји непозната агенција која све то ради без основа.

„Која је агенција у питању, ко је власник и зашто се слива сав новац прво код ње, а онда у Паркинг сервис? Ако је неопходна као посредник, да ли је био тендер и када, и зашто јавност није упућена у све то?, питају из Градског одбора – Нови Дсс.

Према мишљењу Градског одбора ове странке Јавно предузеће Паркинг сервис је све само не транспарентно предузеће. Отуда они сматрају да свако коме стигне казна треба прво да се запита о њеном правном основу и регуларности, па тек онда да је плати.

„Појединци се богате на рачун обичних људи који нису довољно информисани и који оптерећени муком да зараде кору хлеба, немају времена да виде силне пропусте и малверзације, већ дижу руке из страха да не би добили опомене и утужења“, истиче на крају саопштења Нови ДСС, питајући да ли градска власт на све ово ћути зато што је “саучесник и што дели подједнако парче овог колача”.