ПРИХВАТАЊЕ ПРИЈАВЕ СЕЦЕСИНИСТИЧКОГ КОСОВА ЗА ЧЛАНСТВО  У САВЕТ ЕВРОПЕ ДИРЕКТНА ЈЕ ПОСЛЕДИЦА ЕУ СПОРАЗУМА

24. април 2023.
ПРИХВАТАЊЕ ПРИЈАВЕ СЕЦЕСИНИСТИЧКОГ КОСОВА ЗА ЧЛАНСТВО  У САВЕТ ЕВРОПЕ ДИРЕКТНА ЈЕ ПОСЛЕДИЦА ЕУ СПОРАЗУМА

Озваничење кандидатуре сецесионистичког Косова за чланство у Савету Европе представља нову и важну етапу у заокруживању тзв. државности јужне српске покрајине Косова и Метохије уз саучесништво власти у Београду.

Овим догађајем се јасно потврђује оно што је Алксандар Вучићи и сам јавно признао - да је прихватио француско-немачки споразум о прихватању сецесије Косова и Метохије и да је исти почео да се спроводи.  Члан 4. наведеног споразума предвиђа наиме да се наша држава неће противити чланству Косова и Метохије ни у једној међународној организацији.

Подсећамо да  овакво поступање Алксандра Вучића и његовог режима, осим што је срамно и бестидно, повлачи поред политичке и историјске, и кривичноправну одговорност због најгрубљег кршења уставног поретка Републике Србије од које нико неће побећи.

Овим се такође потврђује да је актуелна власт, због спровођења у бити издајничке политике, изгубила легитимитет за вођење земље и да је једино исправно, легитимно и демократско решење за излазак из политичке кризе која ће упрскос скандалозним медијским манипулацијама из дана у дан постајати све видљивија, да се распишу ванредни избори на свим нивоима. 

Нови ДСС

24.4.2023.