Потпуно погрешан систем вредности у друштву

17. мaj 2023.
Потпуно погрешан систем вредности у друштву

БЕОГРАД – Потпредседник Нове Демократске странке Србије Предраг Марсенић изјавио је да данас у Србији постоји потпуно погрешан систем вредности и да су деци идоли Кристијан Голубовић, криминалци и проститутке.

Он је гостујући на Јавном сервису РТС, рекао да је потребно учинити све да се трагедије које су погодиле Србију пре пар недеља, више никада не понове.

Марсенић је додао да се Нови ДСС поводом трагедија није оглашавао, сматрајући да било каква врста политичких изјава у овом тренутку није добра.

Потпредседник Новог ДСС-а је истакао да је незадовољство које се појавило у народу ових дана потпуно оправдано и да су људи изашли на улице јер су забринути за будућност земље и будућност своје деце.

"Сви то заједно морамо некако да поправимо и да избацимо врло лошу ситуацију коју имамо у друштву, а то је један систем потпуно погрешних вредности који је овде јако дуго на делу. Наша деца имају идоле у људима попут Кристијана Голубовића, у криминалцима и проституткама", навео је Марсенић.

Према његовим речима, и претходних година  је у Србији била велика количина наоружања, земља је била под санкцијама и у рату, али се ништа слично попут оног у школи на Врачару није дешавало.

"Није се дешавало јер је та генерација деце одрастала у каквом-таквом систему, систему позитивних вредности, који није био најбољи, али је ипак био неки систем – бољи од овога данас. У том систему идоли нису били криминалци и проститутке, идоли су били спортисти, научници и књижевници. Мислим да треба да се вратимо на неки такав модел", истакао је потпредседник Новог ДСС-а.

Он сматра да сви заједно треба да урадимо много више и да реторика у читавом друштву, али посебно она коју власт користи, није нешто чиме треба да се дичимо.

"Без обзира на све то, и даље мислим да можемо да похвалимо акцију скупљања нелегалног наоружања. Мислим да је то била потпуно логична одлука власти и нешто са чиме треба да се настави на неком сталном нивоу", каже Марсенић.