Атмосферу насиља креира власт, митинг 26. маја понашање адолесцената

18. мaj 2023.
Атмосферу насиља креира власт, митинг 26. маја понашање адолесцената

БЕОГРАД – Председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да атмосферу насиља у српском друштву креира власт и додао да најављени митинг СНС-а и СПС-а 26. маја представља понашање „адолесцената а не зрелих људи“.

Јовановић је гостујући на КТВ Зрењанин истакао да разуме људе који су изашли на протесте у протекле две недеље, додавши да су грађани с правом бесни због целокупног стања у друштву и да не излазе на протесте да би дали подршку Јеремићу, Ђиласу или Милошу Јовановићу.

„Сада власт одговара као адолесцент да покаже ја сам јачи, ја сам лепши. То је потпуно неодговорно понашање. Оно што је урадила Ана Брнабић са оним фотошопом, никада ми не би пало на памет да се кезим у овој ситуацији. То показује да су озбиљно изгубили контакт са реалношћу“, навео је лидер Новог ДСС-а.

Говорећи о две две трагедије које су почетком маја погодиле Србију, Јовановић је казао да се није оглашавао јер је сматрао да је било потребно да „пустимо да време учини своје, да се мало слегну емоције и да се у тишини тугује“.

„Нажалост то није тако урађено. Показана је, у односу на све те трагичне догађаје, једна врста незрелости, почев од саме власти, па онда и од других политичких актера“, рекао је председник Нове Демократске странке Србије.

Он је додао да је и сам отац два сина који су у основној школи, и да мисли на родитеље који су изгубили своју децу.

„Легнем и пробудим се с тим. Породице су потпуно унесрећене. Као вео кад падне, ту је око вас“, навео је Јовановић.

Проводом данашње седнице Скупштине Србије, председник Новог ДСС-а је оценио да је она преурањена због свега што се десило.

„Надам се да грешим али мислим да неће бити достојанствена и да ће брзо да одлети у неке политикантске воде и да то не служи нама на част као народу. То није поштовање према жртвама, према родитељима“ , оценио је Јовановић.