Саопштење државотворне опозиције

20. мaj 2023.
Саопштење државотворне опозиције

Организовањем политичког скупа 26. маја у Београду актуелна власт, предвођена Александром Вучићем, исказује велику и несхватљиву политичку неодговорност и незрелост.

 

Након трагичних догађаја која су задесила нашу земљу, и у деликатном геополитичком тренутку, свакако није време за заоштравање и иначе несносних политичких подела, тензија и социјалних раслојавања присутних у српском друштву. Наведене поделе које су подигнуте до саме ивице пуцања, најављени скуп власти и начин на који се он организује, неминовно ће појачати.

 

Стога одлучно позивамо да се најављени скуп откаже и да се владајућа већина, уместо организовања бесмислених контра-митинга на које се људи доводе под уценама и принудом, упита о сопственој одговорности за катастрофалну политичку ситуацију у земљи и у српском друштву. Крах косовске политике ове власти, константно гажење основних демократских принципа, насиље у јавној сфери, најбруталније медијске кампање режимских медија и свакодневно вређање интелигенције грађана Србије и српског народа у целини морају да стану.

 

Због тога је данас свима јасно да је једини излаз из ове дубоке политичке кризе оставка Владе Србије и председника Републике Александра Вучића, и формирање прелазне Владе која би обезбедила фер и поштене услове за расписивање избора на свим нивоима.