Актуелна власт живи у измишљеном свету

23. мaj 2023.
Актуелна власт живи у измишљеном свету

Потпредседник Нове Демократске странке Србије Предраг Марсенић изјавио је данас да би власт требало да одустане од одржавања контрамитинга у Београду и позвао је председницу Владе Србије Ану Брнабић да поднесе оставку.

Марсенић је на заседању Скупштине Србије рекао да се после две страшне трагедије које су погодиле Србију овог месеца ни Нови ДСС, ни ПОКС нису оглашавали јер су сматрали да није време за политичке говоре.

„Била је изузетно тешка ситуација и морало је да прође одређено време. Стара изрека каже ’ако ти речи нису паметније од тишине, боље да ћутиш’. Госпођо Брнабић у ових 20 дана у скоро свакој ситуацији ваше речи нису биле паметније од тишине“, казао је посаник Новог ДСС-а.

Према његовим речима Брнабић треба да поднесе оставку на место премијера и земљи су потребни избори на свим нивоима.

„Ви нисте криви за ово што се догодило, ви нисте повукли обарач, али јесте криви као један од најзначајнијих људи у систему због кризе вредности у друштву. Овај систем је постао систем потпуно поремећених вредности. Идоли, хероји у друштву, они који се промовишу су певачице сумњивог морала и квалитета, проститутке, криминалци и убице“, навео је Марсенић.

Као пример некога ко је из власти добро поступио након две трагедије које су се догодиле, Марсенић је поменуо министарку здравља Даницу Грујичић.

„Ако, госпођо Брнабић, нисте знали како да се носите, имали сте пример министарке Грујичић. Она је и изјавама и делима показала како то треба да буде“, додао је посланик Новог ДСС-а.

Он је позвао власт и медије које власт контролише да људе који протестују на улици не назива руљом и хијенама.

„Људи нису руља и хијене, већ су после огромне трагедије одлучили да изађу и кажу свој став“, казао је Марсенић.

Описујући стање у Србији од 2012. године потпредседник Новог ДСС-а је казао да је власт СНС од државе направила виртуелни свет.

„Матрикс сте направили и у том Матриксу ви никада нисте ни за шта криви. Свака критика се схвата као увреда. Па су криви жути лопови, па за Косово Тадић, Коштуница, Милошевић. Па цар Лазар, само ви никада нисте криви“, додао је Марсенић.

„Увек сам се питао шта ће се десити када се пробудимо из тог виртуелног света и добио сам одговор 3. маја и то је било страшно буђење и не сме више никада да се понови“, закључио је посланик Нове Демократске странке Србије.

Он је нагласио да је услов да се то не би поновило, да сви морају да се мењају, и опозиција и власт, и да је потребно да почнемо да разговарамо као људи и да се не вређамо.