НАДА: Вучић бежи од избора

27. мaj 2023.
НАДА: Вучић бежи од избора

Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС примећује да председник Србије у свом говору од јуче ни једном речју није споменуо изборе, иако је пре тога данима најављивао да ће на митингу изнети који ће избори бити и када.

"Једино решење из политичке кризе у којој се налази наше друштво за које је власт одговорна су избори. Ако заиста жели да политичку дискусију са улице пресели у институције, као што каже, нека распише изборе и народу пружи шансу да каже шта има у вези његове политике према Косову и Метохији која је доживела потпуни слом, као и о вредностима које треба да се негују у нашем друштву уместо агресије и насиља коју спроводи већ једанаест година" - изјавио је председник Новог ДСС-а и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

"Председник је схватио да је изгубио поверење народа, што се и показало слабим одзивом јуче на митингу, иако је употребио цео државни апарат да буде другачије. Протести грађана много су масовнији од онога што смо јуче видели. То што је јуче на себе обукао јагњећу кожу, говорећи о дијалогу са опозицијом, после једанаест година сејања мржње и насиља у нашем друштву неће му помоћи да му ико поверује. Нека распише одмах изборе као што је данима говорио и нека грађани кажу шта имају" - изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

27.05.2023.

Информативна служба НАДА