Уз СНС, неће остати камен на камену

29. мaj 2023.
Уз СНС, неће остати камен на камену

Посланици Новог ДСС-а, Двери, Заветника и ПОКС-а затражили су оставку председника Србије Александра Вучића због најновијих дешавања на КиМ и, како тврде, краха косовске политике. Председници тих странака Милош Јовановић, Бошко Обрадовић, Војислав Михаиловић из ПОКС-а и Драган Николић из Заветника на конференцији за новинаре у Скупштини Србије затражили су и формирање техничке владе која би организовала, како су рекли, фер и демократске изборе на свим нивоима.

 

Они су, такође, затражили да се одмах прекину сви преговори у Бриселу са Приштином, који су, како су рекли, иначе били на штету Србије, да се преговори са Приштином врате под окриље УН, да Влада Србије хитно затражи седницу о КиМ у УН о тешкој кризи у нашој јужној покрајини.

Затражили су и да председник Скупштине Србије Владимир Орлић распише локалне изборе у четири општине на северу КиМ и да на тај начин Србија почне да обнавља суверенитет на КиМ.

Такође, од председника Скупштине затражили су хитно сазивање седнице о КиМ којој би присуствовао и председник Србије Александар Вучић.

Председник Новог ДСС-а Милош Јовановић изнео је тврдњу да најновија дешавања на северу КиМ "доказују да је косовска политика Александра Вучића доживела потпуно крах и слом".

Према његовим речима, "антидржавно деловањe власти допринело је да је Србије све мање на КиМ, а косовске државности све више". Тврди и да је власт дозволила да се Бриселским споразумом повуку српско правосуђе и полиција, да се локалне самоуправе бирају по приштинским законима, да се дају енергетика, телекомуникације, позивни број...

Наводи да су косовске власти данас свеприсутне на северу, да Срби пререгиструју своја возила на приштинске таблице, да се српска државна застава скида и ставља застава тзв. Косова на северу КиМ.