Превремени избори једино решење за излазак из кризе

03. јун 2023.
Превремени избори једино решење за излазак из кризе

Председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да су превремени избори једино решење за политичку кризу у којој се Србија налази.

„Незадовољство народа је потпуно оправдано. Људима је дозлогрдило, са протеста се чује један захтев ’Вучићу одлази’“, рекао је Јовановић гостујући на Радиотелевизији Војводине.

Он је додао да је захтев да Вучић поднесе оставку државотворна опозиција упутила пре два и по месеца када је прихваћен француско-немачки споразум о Косову.

„Власт предаје Косово и Метохију, један човек уређује све медије у Србији, прави се партијска држава, и људима је доста тога, зато разумем протесте“, додао је лидер Новог ДСС-а.

Он је казао да је и сам био на протесту народа прошле суботе, након контрамитинга СНС-а.

„Међутим, ако неко буде имао идеју да преузме протесте, то неће донети срећу. Нису грађани изашли на протесте због Ђиласа, Јеремића, Грбовића, као ни због мене Јовановића, већ зато што су незадовољни влашћу у Србији“, навео је Јовановић.

Говорећи о ситуацији на КиМ, председник Новог ДСС-а је оценио да власт стално попушта и да су доказ за то Вучићеве речи на контрамитингу да „ако се деси још један напад на Србе и Србија неће седети скрштених руку“.

„Напад се догодио, имамо рањене Србе и шта је Србија урадила као држава – ништа", изјавио је Милош Јовановић