Нови ДСС Сомбор: Какве пријеме грађана организују градски функционери у радно време?

06. јул 2023.
Нови ДСС Сомбор: Какве пријеме грађана организују градски функционери у радно време?

Градски одбор Нове Демократске странке Србије Сомбор поставља јавно питање градоначелнику, градским већницима, директорима јавних предузећа и установа, народним посланицима, у ком својству у току свог радног времена одлазе по нашим селима или месним заједницама и разговарају са грађанством?

Сомборски одбор Нове ДСС појашњава да је то спорно, и у најмању руку истински дегутантно па чак и за наше прилике. Наглашено је да већина поменутих функционера стиже из редова Српске Напредне странке, уз неколицину „колега” из Социјалистичке партије Србије и Савеза Војвођанских Мађара. ГО Нове ДСС је упитао и да ли се пријеми грађана воде само и искључиво по принципу политичке подобности или чланске књижице у некој од владајућих странака?

- Скрећемо пажњу да годинама организујете пријем „грађана” по својим месним канцеларијама које су брендиране и страначки обојене, па нису прикладне за долазак грађана, који не мисле као Ви. Спорно је „драги наши функционери” и то што Ви водите град, а фаворизује своје чланство, уместо да представљате све грађане - наведено је у саопштењу Нове ДСС. Сомборски одбор је градским функционерима поручио да је више него очигледно да њихове редовне страначке активности имају приоритет у односу на решавање бројних проблема грађана Сомбора и насељених места.

- Уз све ово навели би и примере, које у најмању руку и не покушавате да сакријете. Тиме само показујете вашу бахатост и саможивост. Ви документујете и фотографишете како директори јавних предузећа, јавних установа и градски челници, у току радног времена, врше „неке” пријеме грађанства у страначким просторијама. Позивамо Вас да јавно обавестите грађане кад и где, по селима и у граду Сомбору, организујете пријеме. Проблема је много, број притужби расте свакодневно, док Ви све чешће избегавате сусрете са обичним грађанина, посебно онима који не припадају вашим странкама - истичу из ГО Нове ДСС Сомбор.