Власт у Бачкој Паланци касно увела ванредно стање

09. август 2023.
Власт у Бачкој Паланци касно увела ванредно стање

У нашој општини су се десила два велика невремена која су причинила много штете домаћинствима и инфраструктури Бачке Паланке. Власт у Бачкој Паланци чекала је са проглашењем ванредне ситуације и то је велика грешка, споро је стизала помоћ људима и споро су се уклањале последице невремена што је довело до изгубљена два живота наших суграђана.

Људи су тражили помоћ војске, али војска није позвана. У оваквим тренуцима долази до изражаја партитократија и гломазна администрација у Комуналпројекту и ЕПС-у, јер није било довољно новца да се ангажују теренски радници, мајстори, електричари због давања на плате гломазне администрације и измишљених радних места за партијске ухлебе.

Закаснели су били позиви за помоћ из других градова. Уместо медијски да се одмах прогурало да се отвори фонд за помоћ Бачкој Паланци, општинари су били заузети ангажовањем ЈП у санирању штете на својим приватним и пословним објектима. Такође требало би се преиспитати уговори о ангажовању приватних предузећа да обављају послове ЕПС-а и Комуналпројекта, да ли можда због тога се не запошљавају теренски радници у тим ЈП?

Горан Медан из Новог ДСС-а је посетио највише пострадале МЗ заједнице наше општине и вршио притисак на власт да што пре дође помоћ угроженима. Кренули су и протести у Бачкој Паланци незадовољних грађана реакцијом власти на последице невремена на ком су присутни и чланови Новог ДСС-а,јер наша дужност је да будемо увек уз свој народ, као што смо били уз оштећене акционаре Синтелона, разрушену Мостонгу, напуштено Пивнице, заборављен Визић.

Нови ДСС Бачка Паланка позива наше суграђане за стрпљење, врло брзо крећемо са трибинама у МЗ и градским и сеоским. Мудрим потезима покушаћемо да сменимо коруптивну власт у Бачкој Паланци и да коначно видимо леђа прелетачима који дуги низ година паразитирају у нашој општини.