Омладина Новог ДСС-а: Штетне изјаве Иницијативе младих за људска права

14. август 2023.
Омладина Новог ДСС-а: Штетне изјаве Иницијативе младих за људска права

Омладина Новог ДСС најоштрије осуђује изјаве програмске директорке Иницијативе младих за људска права Софије Тодоровић да би такозвано Косово требало да добије столицу у УН.

Једнострано проглашенo тзв. Косово никада не сме да добије столицу у Уједињеним нацијама, како то предлаже именована. Такав потез не би само значио пораз Републике Србије као јединог примера у свету у коме је одузимање дела територије рушењем њеног суверенитета и територијалног интегритета легализовано од стране Западних земаља, већ би директно значило и пропаст наше државе рушењем њеног уставног поретка и духовне вертикале.

Подсећамо да је до масовног кршења људских права на простору АП Косова и Метохије дошло услед наступања агресивне политике иредентистичких албанских организованих криминалних група које су касније и постале терористичке групе у виду стварања ОВК. Људска права се и данас крше од стране агресивних албанских сецесиониста који су само у овој години због националне мржње према Србима више пута из ватреног оружја покушавали лишити живота наше суграђане.

Такође, за разлику од поменуте, нас ничега није срамота у вези са Косовом и Метохијом и нема чега да буде срамота било ког грађанина Србије, поносно смо бранили и настављамо да бранимо како Републику Србију, тако и све њене грађане који живе на простору АП Косова и Метохије.