Јовановић: Ми смо за изборе на свим нивоима, али не под садашњим условима

22. август 2023.
Јовановић: Ми смо за изборе на свим нивоима, али не под садашњим условима

Председник Нове Демократске странке Србије (Нови ДСС) Милош Јовановић изјавио је данас да би требало расписати изборе на свим нивоима, али не под садашњим условима.

Јовановић је агенцији Бета казао да се српска коалиција НАДА, коју чине Покрет за обнову краљевине Србије (ПОКС) и Нови ДСС залаже за ванредне изборе на свим нивоима.

"Још од фебруара,када је прихваћен скандалозни Охридски споразум, тражимо Вучићеву (Александар) оставку и одлазак целокупне владе. Ми смо за изборе на свим нивоима, али не под садашњим условима. Ја сам на председничким изборима био трећи са шест одсто гласова, а у последњих годину ипо дана ниједном нисам позван да гостујем на телевизијама с националном фреквенцијом", рекао је он.

Нагласио је да је Вучићево понашање "невитешко" јер не дозвољава равноправне услове за све учеснике на изборима.

Србији су, додао је, избори потребни под хитно, како ванредни београдски и парламетарни тако и редовни локални и покрајински.

"Да свако кандидује своје политике и да се измеримо. Сада знамо каква је политика ове владе и Вучића према Косову и Метохији, па нека грађани одлуче коме ће да дају поверење. Наравно, услов за излазак на изборе је отварање медија", оценио је он.

На питање Бете да ли би требало раздвојити београдске изборе од осталих, Јовановић је казао да његова "наклоност" иде ка одржавању свих избора истовремено.

Председник Србије Александар Вучић најавио је пре два дана да ће избори у Србији бити одржани веома брзо, за три или шест месеци, а свакако у наредних шест-седам месеци, додајући да су локални и покрајински избори редовни, а највероватније ће бити одржани и парламентарни.