Ничим изазвано помињање Новог ДСС-а

31. август 2023.
Ничим изазвано помињање Новог ДСС-а

У протеклим данима је неколико политичких актера, ничим изазваних, помињало у различитим контекстима Нови ДСС  и председника странке др Милоша Јовановића. На те наводе се зарад истине и јавности мора кратко осврнути.

Када је о проевропској опозицији и легитимним протестима грађана реч, наглашавамо да Нови ДСС није тражио да учествује у организацији протеста већ је искључиво, и то на самом почетку  дао конкретан предлог о томе како би ствари требало да се одвијају. Тај предлог није прихваћен и проевропска опозиција сама сноси одговорност за протесте. О овој теми боље је више не додавати ништа јер не би било похвално за ту исту проевропску опозицију.

Што се тиче изјаве господина Шапића о томе да би било добро гласати на изборима за људе по имену и презимену можемо само да изразимо задовољство  да се актуелни градоначелник Београда слаже са једном од најважнијих тачака програма Новог ДСС-А која подразумева прелазак на већински изборни систем. Тамо где Александар Шапић сасвим извесно греши је да би се у таквом изборном систему он нашао у другом кругу избора за градоначелника Београда. Тамо где Александар Шапић сигурно греши се односи на процену става бирача Новог ДСС-а.

Исти ће увек  гласати за др Милоша Јовановића кога по биографији односно по имену и презимену с разлогом  сматрају далеко испред кандидата које актуелну градоначелник замишља или прижељкује у имагинарном другом кругу београдских избора.

Нови ДСС

31.8.2023.