Јовановић: Спремни смо за изборе на свим нивоима, почели смо кампању 1. септембра

13. септембар 2023.
Јовановић: Спремни смо за изборе на свим нивоима, почели смо кампању 1. септембра

Председник Нове Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић оценио је данас да је та странка спремна за изборе на којима, како је навео, Српска напредна странка (СНС) треба да оде са власти јер је сваки дан њихове владавине дан штете за Србију.

Јовановић је приликом отварања нових просторија градског одбора те странке у Нишу рекао да је Нови ДСС спреман и да се "радује изборима", као и да су почели кампању 1. септембра.

"Ми смо највећа претња СНС-у и зато ћемо бити још енергичнији и обићи ћемо целу Србију", рекао је Јовановић.

Како је саопштила странка, он је оценио да су он и Нови ДСС забрањени на телевизијама.

"Ја, као неко ко је освојио скоро шест одсто гласова на председничким изборима, нисам за годину и по дана добио ниједан позив за телевизије са националним фреквенцијама - Пинк, Хепи, Прва, Б92. Као и на ТВ Курир. Суштински смо забрањени, и то су њихова правила игре", казао је Јовановић.

Према његовим речима, после Вучићевог усменог прихватања француско-немачког предлога споразума, јасно је да СНС мора што пре да оде са власти.

"Спремни смо да понесемо одговорност. Људи нас воле, осећају искреност и енергију и жељу да се поправи стање у земљи и да Србија засија", додао је Јовановић.

Истакао је и да Нови ДСС "свој рад темељи на изворним принципима али са новим сагледавањем ствари сходно приликама у којима живимо".

"Основни принцип деловања Новог ДСС је децентрализација, на свим нивоима. Кључне ствари за које се залажемо поред децентрализације је промена изборног система, озбиљна национална политика, озбиљан економски развој заснован на домаћој привреди и домаћем капиталу, пољопривреди и прехрамбеној индустрији, промене у пореској политици", рекао је он.

"Подмладили смо странку, јер сматрамо да су млади будућност и зато посебан акценат у нашем програму је стављен на младе људе, који данас, нажалост, у све већем броју напуштају земљу јер не виде перспективу у њој", додао је Јовановић.