Милош Јовановић посетио Зрењанин и Кикинду

18. септембар 2023.
Милош Јовановић посетио Зрењанин и Кикинду

Председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да га “не би чудило да се Александар Вучић покаже као кукавица” и да не распише изборе у Београду, иако је обећао да ће они бити одржани.

Јовановић је са посланицима Новог ДСС-а обишао Зрењанин и Кикинду, где су их дочекали у центру тих градова присталице СНС-а, спречавајући их да разговарају са грађанима. Ситуација је у више тренутака била на ивици озбиљног инцидента и физичког обрачуна, али је Јовановић смиривао ситуацију.

Лидер Новог ДСС-а је у обраћању новинарима истакао да је питања у колико ће колона ићи опозиција, питање за све у опозицији, оценивши да су данас изборни услови прилично лошији него у прошлом изборном циклусу.

„Што мање опозиционих колона то боље. Најважније је да се одрже београдски избори. Вучић је обећао изборе у року од годину дана, али ме не би изненадило да се покаже као кукавица“, навео је Јовановић.

„Мени је жао и ових људи који су нас дочекали звиждањем. Ви видите да пола њих не верује у то што виче, неки би пришли да разговарају, неки су и пришли. Атмосфера не ваља, и плашим се да ће бити много тензија током кампање“, навео је Јовановић.

Председник Новог ДСС-а је оценио да све то показује Вучићеву слабост и силеџијски карактер ове власти.