Милош Јовановић посетио Ужице и Прибој

18. септембар 2023.
Милош Јовановић посетио Ужице и Прибој

„Ослободили смо се од Турака, ослободићемо се и од Александра Вучића и његовог режима“, казао је др Милош Јовановић, председник Нове Демократске странке Србије.

Он је, заједно са активистима те странке, разговарао јуче са грађанима Ужица на штанду на Тргу партизана и поручио да „људима пуца филм и желе да ослободе државу и врате је у легалне токове“.

Наводећи да „само један човек у држави зна када ће бити избори“, оценио је да „то показује болест нашег политичког система”.

Нова ДСС, додао је, „креће у кампању и поред забране у већини медија под контролом режима и упркос покушајима опструкције активиста СНС-а на штандовима те странке у Зрењанину и Кикинди“.

„Све то показује слабост и кукавичлук владајуће странке, која добрим делом почива на силеџијском карактеру који постаје несносан“, оценио је Јовановић

Навео је да ће ПОКС и Нова ДСС изаћи заједно на изборе, а потом оценио да је „прича о изласку на изборе проевропске опозције у једној колони, тешко изводљива, због подела и нетрпељивости“.

„Само да не буде много колона, да их не буде осам, девет и десет, мислим да четири-пет није нужно зло. Битно је да“, оценио је, „након тога опозиција буде складна у деловању без обзира на наше разлике“.

Казао је да „постоје и разлике у десном спектру опозиције, али је важно да буде слоге, да видимо леђа режиму Александру Вучића“, за који је рекао да је „банда која је приватизовала све сегменте друштва“.

Додао је да се та странка надала да представници власти „када дође до питања Косова неће издати народ на Косову и Србију“, те да је „сваки дан опстанка СНС-а на власти огромна штета за Србију“.

Јовановић је навео да се странка на чијем је челу залаже за промену изборног система, односно да се „по имену и презмену гласа за одборнике, градоначелнике, народне посланике, јер тада неће више бити хомогених партија са неприкосновним вођом који све диктира, већ ће снага странака бити разуђена“.

„Промена изборног система је предуслов за промене у земљи. Такве странке неће моћи да утичу на правосуђе, економске токове, медије, запошљавања у јавном сектору, претварајући државу у партијску прћију“, казао је Јовановић и навео да се та странка залаже за децентрализацију Србије, формирање  региона и враћање надлежности локалним самоуправама.Коалиција НАДА на изборима у Ужицу

Председник ужичког одбора Нове ДСС Бранко Ђурић је саопштио да ће коалиција НАДА наступити на локалним изборима у Ужицу, и додао да та странка има добре односе са Дверима и Заветницима.