Вучић никада није постао Вук, Срба све мање на КиМ

21. септембар 2023.
Вучић никада није постао Вук, Срба све мање на КиМ

БЕОГРАД – Председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да је цела косовска политика Александра Вучића „велика обмана и превара“ и да је зато потребно што пре променити власт на изборима.

„Он је косовским Србима пре годину дана рекао да неће бити хапшења Срба јер ће се Вучић претворити у вука. То се никада није десило. Цела косовска политика Вучића је велика обмана и превара“, рекао је Јовановић гостујући на Радиотелевизији Србије.

Лидер Новог ДСС-а је додао да је криза у земљи озбиљна и дубока и да је потребно да дође до промене власти.

„За нормлана демократска друштва промена власти је банална ствар. После 12 година сваке власти, а овој да не говорим, здраво је да се власт промени“, навео је Јовановић.

Преседник Нове Демократске странке Србије је на питање шта би радио у вези са косовким проблемом, а да је на месту председника Србије – одговорио да би поштовао Устав Србије, заклетву председника и закључке Савета за националну безбедност Србије.

„Савета који је у децембру прошле године рекао да је француско-немачки предлог споразума неприхватљив јер представља прихватање сецесије Косова и Метохије. А, на крају, Александар Вучић је прихватио баш такав споразум“, навео је Јовановић.

Према његовим речима, због политике Вучића и актуелне власти „дошли смо у ситацију да Приштина вршља по северу Косова“.

Јовановић сматра да је једино решење за промену косовске политике промена власти на изборима, и додаје да је боље да што пре буду избори, јер како власт СНС и СПС влада „све је мање државе Србије на Косову и све мање Срба на Косову“.