Катастрофална политика СНС довела до тога да ликују сецесионисти на КиМ

27. септембар 2023.
Катастрофална политика СНС довела до тога да ликују сецесионисти на КиМ

Председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да последњи трагични догађаји на Косову и Метохији, у којима су убијена четворица Срба, показују да мора да се промени власт СНС-а и одбаци њихова катастрофална политика по питању КиМ.

Јовановић је изјавио саучешће породицама настрадалих Срба, рекавши да су они пали за Србију.

Говорећи о ситуацији на КиМ, председник Новог ДСС-а је рекао да смо, нажалост, дошли у ситуацију да ликују сецесионистичке снаге и сецесионистичка полиција.

„Ово је крај и ова трагична ситуација је показала да морамо да се тргнемо и да темељно мењамо ствари у Србији. Ова власт мора да се мења, јер је 12 година њихове, и четири године политике  од 2008. довело до овога. Недостојно се понашају у овој ситуацији и морају да оду“, рекао је Јовановић.

„Није Београд на води замена за КиМ, не може ниједан аутопут да буде замена за наше људе доле и наше светиње“, додао је он.

Према његовим речима „крајње је време да се мењамо, наш однос према историји, да вратимо самопоуздање народу и да схватимо да без борбе, која није нужно рат, нема одбране Србије“.

„Без озбиљне борбе, па и неке економске жртве, нема слободе. Нису наши преци правили модерну Србију тако што су причали о некој интеграцији са Наполеоном, већ је то била борба устаника и борба 1912, 1913, 1914. године“, додао је Јовановић.

Он је казао и да за Нови ДСС никакав француско-немачки предлог споразума не долази у обзир, оценивши га ништавним и противуставним.

„Он је антидржавни и за нас је неважећи. Свака држава мора да штити своју целовитост, а посебно по питању КиМ јер је то део идентитета и духовне вертикалне нашег народа“, закључио је лидер Новог ДСС-а.