Вучић ће кривично-правно одговарати због француско-немачког споразума

23. октобар 2023.
Вучић ће кривично-правно одговарати због француско-немачког споразума

Председник Нове Демократске странке Србије (Нови ДСС) Милош Јовановић изјавио је данас да ће због "прихватања сецесије Косова и Метохије, кроз француско-немачки споразум", председник Србије Александар Вучић кривично-правно одговарати.

Јовановић је током разговора са грађанима и новинарима у Београду на Зеленом венцу казао да је друштво у Србији "допустило Вучићу да, без консултација са Скупштином, Владом или народом изврши државни удар прихватањем споразума", наводи се у саопштењу.

"Одговараће пред историјом, одговараће политички на изборима, али одговараће за то и кривично-правно, јер ово што ради је чин велеиздаје и противно Уставу Србије", оценио је Јовановић.

Према његовим речима "невероватна је количина бесрамних лажи које пласирају Александар Вучић и режимски медији".

"Прљава кампања се води против Српске коалиције НАДА (Нови ДСС-ПОКС), а Александар Вучић је најобичнији лажов. Он је направио царство лажи, он лаже по сваком питању", оценио је Јовановић.

Он је додао и да француско-немачки споразум предвиђа признање сецесије Косова и Метохије као и да је после јучерашњег састанка у Београду јасно да стране дипломате само долазе да виде како ће се спровести споразум.

"Зато мора да се промени власт, па да онда кроз дијалог, кроз демократску атмосферу у друштву дођемо до консензуса и да се идентитетски утемељимо. А то не можемо да урадимо у атмосфери тензија, које стварају Вучић и СНС", рекао је он.