НАДА ће свуда учествовати у развлашћивању власти СНС

26. октобар 2023.
НАДА ће свуда учествовати у развлашћивању власти СНС

Председник Нове Демократске странке Србије И један од лидера Српске коалиције НАДА (Нови ДСС, ПОКС) др Милош Јовановић изјавио је да и даље постоји могућност једне колоне на десници, али је додао да она мора да буде јасно опозициона и да се сви у тој колони тако и изјасне.

„Српска коалиција НАДА ће ако буде у прилици да мења власт СНС и СПС у Београду и у Републици са остатком опозиције, то и учинити. Апсолутно сам за то да буде једна колона на десници, али она мора да буде јасно опозициона и да се тако јавно изјасни“, рекао је лидер Новог ДСС-а гостујући на Радиотелевизији Војводине.

 „Ако сте против француско-немачког споразума онда сте и против Александра Вучића. То значи да морамо да га сменимо, а то је најлакше ако кажемо да са њим нема сарадње после избора ни на једном нивоу“, навео је један од лидера коалиције НАДА.

„И друга ствар да ћемо са остатком опозиције, у доброј вери, сарађивати у развлашћивању ове власти“, додао је Јовановић.

Он је објаснио да не постоји „никаква могућност програмске Владе између Новог ДСС и на пример Павла Грбовића, Лутовца, Ђиласа“.

„Ми смо два различита света, али, пошто СНС влада горе него Турци некада, онда хајде ако постоји већина да се направи Влада која би имала мандат од 3 месеца, која није програмска, већ да се среди ситуација у медијима, РЕМ, да могу људи да чују различита мишљења и онда идемо на изборе свако са својим програмом“, објаснио је Јовановић.

Он је додао да, међутим, са другог дела деснице „никада на то није чуо позитиван одговор“.

Јовановић, ипак, није искључио могућност да такав одговор стигне у следећих неколико дана.

Јовановић је казао да је забрањен у медијима и да он као трећи на председничким изборима и 226,000 гласова ниједном није био позван на 4 телевизије са националном фреквенцијом.

„Држава је заточена, корупција огромна, партијско запошљавање је дошло до невиђених размера, неправа је велика – немамо државу. Зато је главни циљ да се ова власт смени. Како то урадити, осим ако не освојим 51 одсто, а то нико не може, онда значи да морамо заједно“, закључио је Милош Јовановић.