Коалиција НАДА почела предизборну кампању: Борба против корупције и непотизма приоритети

28. октобар 2023.
Коалиција НАДА почела предизборну кампању: Борба против корупције и непотизма приоритети

Коалиција НАДА коју чине Нова Демократска странка Србије и Покрет обнове краљевине Србије (ПОКС) данас је у Београду започела предизборну кампању.

Председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић је на конференцији за медије у Кнез Михаиловој улици рекао да је несносно стање у држави због корупције, непотизма, страначког запошљавања и погрешног економског развоја.

Он је додао да људи свакодневно доживљавају неправду.

"То мора да стане. Томе се мора стати на пут. Коалиција НАДА има програм и зна како да се убије партијска држава, спречи страначко запошљавање, да они који вреде и који имају праве дипломе избију у први план", рекао је Јовановић.

Истакао је да Србија више не може да живи само од страних инвестиција и да фаворизовање страног капитала треба да престане, а да мора да се помогне и домаћим приврединицима.

Јовановић је нагласио и да је одбацивање "француско-немачког плана" за Косово и Метохију такође неопходно јер је тај предлог противуставан.

"Ако ни због чега другог, само због прихватања тог плана Вучић и напредњаци би морали да оду", рекао је Јовановић.

Он је нагласио и да остаје да се види да ли ће се ова десна, национално-демократска коалиција ширити.

"Наши услови су да се они који би евентуално у сарадњу са нама обавежу да нема сарадње са напредњацима и да ћемо, где год будемо у ситуацији, развластити ову странку", закључио је Јовановић.

Лидер ПОКС-а Војислав Михаиловић рекао је да је демократија за коалицију НАДА императив и да многи мисле ако су национално опредељени да нису демократе.

"То није тачно. Уосталом значење скраћенице НАДА је национална демократска алтернатива", рекао је Михаиловић.

Он је додао да напрдњаци морају да се скину са власти јер само наносе штету земљи.

"Ако до тога дође, имаћемо много тога да поправимо, много да зауставимо, а има и оних ствари где је већ учињена ненадокнадива штета", истакао је Михаиловић.

Он је указао да ће приоритет те коалиције бити нова и другачија економска политика, као и да ће борба против криминала и крупције такође бити у врху приоритета за коалицију НАДА.