Јовановић: НАДА ће учествовати у смени власти СНС

31. октобар 2023.
Јовановић: НАДА ће учествовати у смени власти СНС

Председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да „грађани од Српске коалиције НАДА (Нови ДСС-ПОКС) могу да очекују да ће учествовати у смени власти СНС свуда где је то могуће“, и додао да је у Београду то најлакше оствариво.

Јовановић је гостујући на Нова С телевизији рекао да мисли „да је прича о формирању једне (десне) листе обострано завршена“, истакавши да се са колегама из Двери и Заветника растао „у нормалним и коректним односима“.

„Ја сам рекао више пута да не могу да изађем у кампањи а да грађани не знају тачно шта могу да очекују од мене и Српске коалиције НАДА. Грађани морају да знају да ако постоји већина одборника у Београду из редова опозиције да мењамо власт – коалиција НАДА ће учествовати у смени власти“, додао је лидер Новог ДСС-а.

Он је нагласио да „велике идеолошке разлике које постоје између (десне и грађанске опозиције) ту не долазе до изражаја“.

„Ово зло које ствара власта постало је неиздрживо и она мора да се мења. Сваки патриотски, национално опредљени бирач верујем да зна да је ова власт на прагу предаје Косова и Метохије, на прагу издаје свих виталних националних интереса“, истакао је један од лидера Српске коалиције НАДА.

„Власт може да се промени и у Нишу, Новом Саду и неким другим местима. Људи су се охрабрили, просто осећају да је зло које власт ствара дошло до крајњих граница и зато су промене неопходне“, закључио је Јовановић.