НАДА подноси кривичну пријаву против Александра Вучића и СНС због преваре и лажног представљања

13. новембар 2023.
НАДА подноси кривичну пријаву против Александра Вучића и СНС због преваре и лажног представљања

Српска коалиција НАДА обавештава јавност да се владајућа странка ових дана служи незапамћеном манипулацијом и преваром, позивајући путем телефонских позива наше присталице, пре свега потписнике изборне листе наше коалиције у којем се лажно представљају да зову из колцентра ПОКС и Новог ДСС и износе неистине да смо у предизборној коалицији са Драганом Ђиласом. Осим овога, исте људе зову дневно по неколико пута, не би ли код њих изазвали гнев да не гласају за нас.

Против ових лица коалиција НАДА ће поднети кривичне пријаве због кривичног дела лажног представљања и преваре из члана 208. и 329. КЗС, као и због неовлашћеног прикупљања личних података, а против Александра Вучића због подстицања кривичног дела.

"Ова кампања ће остати упамћена као најпрљавија која се икада водила захваљујући СНС, која осим лепљења плаката са фотомонтажама мог лика, зове и наше чланове лажно се представљајући као да позив стиже из наших страначких централа. То што Александар Вучић ради, користећи државне ресурсе је кукавички, подло, подмукло и најбоље говори о карактеру његове владавине, али и његовом страху да остане без власти. И због тога су, између осталог, потребне корените промене како би повратили нормалност у наше друштво, јер овакво понашање нема више никакве везе са вишепартијским системом и демократијом, али ни са витештвом" - изјавио је председник Нове ДСС и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

"Свака нова кампања донесе неки нови изум и прљавштину владајуће странке, али овим да зову наше чланове њихови људи лажно се представљајући и говорећи неистине, превазишли су и саме себе. Њихова потреба да се користе тако прљавом методом борбе против политичких неистомишљеника, довољно нам говори у каквој су паници од губитка власти и привилегија. Овим је Александар Вучић потврдио да је обичан преварант, манипулатор и нечастан човек. Створио је такву климу у друштву да је све дозвољено и могуће, па и најнечасније радње" - изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.