РТВ: Гласају ли грађани "за програм" или "за и против некога"?

20. новембар 2023.
РТВ: Гласају ли грађани "за програм" или "за и против некога"?

Предраг Марсенић сматра да Александар Вучић није главна мета на изборима, а да је управо Нови ДСС имао против себе исцртане ружне графите и плакате на којима је његов председник Милош Јовановић погрдно приказиван као Албанац или Француз, уз прегршт напада на њега у штампаним медијима.

"Наше предизборне штандове су окружили чланови СНС и нису дозвољавали да се разговара са грађанима. Ми никада нисмо рекли ниједну увреду, ми нападамо искључиво нечију политику. Ја сам се Елвири Ковач једном приликом захвалио на томе што је показала како се води Скупштина Србије, док је била потпредседница. Једном приликом су изнете оптужбе против Миленка Јованова, а ја сам и онда реаговао и рекао да то није истина", каже он.

Марсенић каже да ће се коалиција НАДА увек трудити да представи свој политички програм, као и да осуђује све нападе на чланове нечије породице.

"Направите анализу шта се каже на твитеру, а шта се каже јавно у Скупштини Србије, а ту се чуло много што шта лоше о нашем председнику. Ми не можемо да дођемо ни на један велики медији. То праве они који имају медије и контролишу један део медија", истиче он.

Предраг Марсенић је рекао да је коалиција НАДА након прихватања француско-немачког споразума рекла да је тај чин противуставан, што је рекао и Савет за националну безбедност, као и поједини посланици СНС-а, попут Милована Дрецуна.

"Француско-немачки споразум је Вучић усмено прихватио. Петорка из САД и ЕУ је рекла да је то документ "узми или остави" и Вучић га је прихватио усмено. Ако смо дошли у Охрид да га примењујемо, шта примењујемо? За нас је то неприхватљиво, за нас је то политика отворене издаје", рекао је он.

Марсенић каже да су још у у марту тражили изборе јер су се околности промениле, али да је Вучић је приватизовао преговоре о Косову, да само он зна шта је договорио.

"На крају преговора изађу Габријел Ескомбар и Жозеп Борељ и кажу да се ради о имплементацији. Да ли је на основу тог споразума нешто урађено? Да ли нас Албанци лове као зечеве, а нигде нема вукова? Они сада траже да се договорено потпише, а све време се споразум постепено спроводи", наводи он.

Марсенић додаје да Срби на КиМ треба да кажу да ли је било боље пре 2013. године и Бриселског споразума, када смо имали правосуђе и полицију.

"Ја немам поверење у Вучића. Рекао је да не да регистарске таблице и Газиводе, а све је дао што је могао и ми смо изгубили позиције", истакао је он.