Марсенић: Истражићемо све корупционашке афере СНС

29. новембар 2023.
Марсенић: Истражићемо све корупционашке афере СНС

Потпредседник Нове Демократске странке Србије (Нови ДСС) Предраг Марсенић оценио је данас да ће "одлазак Српске напредне странке с власти" значити престанак уцењивања људи у јавним предузећима да скупљају капиларне гласове, наводећи да ће се истражити све њене корупционашке афере.

"Нама је држава данас угрожена, демократске институције су угрожене и оне готово више не постоје, већ постоји само власт једног човека Александра Вучића и зато ова власт СНС мора да буде смењена", навео је, гостујући на Новој С.

Нови ДСС и Покрет обнове Краљевине Србије чине коалицију НАДА.

Према Марсенићевим речима, ако би дошло до техничке владе са "прозападном опозицијом" на републичком нивоу, не би се спроводио европски план за Косово и Метохију.

"Основни задатак те техичкне владе, која би имала мандат три до шест месеци, био би ослобађање медија, борба против корупције и откривање свих афера људи из власти, као и слободу за запослене по јавним предузећима да више не морају да скупљају капиларне гласове и да су уцењени", рекао је потпредседник Нове Демократске странке Србије.