Сарадњом опозиције до смене Вучићевог режима

07. децембар 2023.
Сарадњом опозиције до смене Вучићевог режима

БЕОГРАД – Један од лидера Српске коалиције НАДА (Нови ДСС-ПОКС) Милош Јовановић изјавио је да режим Александра Вучића неће моћи да буде смењен без сарадње опозиције после избора и да ће та коалиција на свим нивоима учествовати у развлашчивању власти Српске напредне странке.

Он је гостујући у предизборном програму РТВ истакао да СНС води катастрофалну косовску политику, и да је циљ Коалиције НАДА, првенствено због Вучићевог прихватања француско-немачког споразума, да власт СНС буде смењена.

„Свако ко је патриота, ко је против француско-немачког споразума мора да буде против Вучићеве политике. Када мене питате - шта радите после избора, ја имам јасан одговор – учествујем у смени режима. Када питате неке друге нема јасног одговора“, навео је Јовановић.

Председник Новог ДСС-а је истакао да Србија мора да буде и национална и демократска.

„Не видим како може после годину и по дана, после прихватања француско-немачког споразума, после Бањске, трагедије у Рибникару, да буде могуће да власт има данас више гласова него на прошлим београдским изборима“, навео је Јовановић.

Према његовим речима, само заједно десна и проевропска опозиција могу да смене власт у Београду, јер ту идеолошке разлике не долазе до изражаја.

„То није идеално, али не постоји ниједан други пут, јер СНС мора да се развласти због катастрофе у коју води државу“, додао је лидер Новог ДСС-а.

Када је реч о републичком нивоу, Јовановић каже да би ту била могућа само техничка, а не програмска влада, орочена на три месеца, после чега би се уз отворене медије ишло на слободне изборе.