Забрана коришћења динара на КиМ директна последица антидржавног деловања Александра Вучића

19. јaнуар 2024.
Забрана коришћења динара на КиМ директна последица антидржавног деловања Александра Вучића

Најава забране коришћења динара и обављања платног промета између Србије и  тзв. Косова, а након омогућавања слободног кретања по целој Србији возила са регистарским таблицама сецесионистичке творевине, нови је доказ да је политика која се води од 2008. године и која је интензивирана  доласком СНС на власт доживела потпуни слом.

Ова најава директна је последица противуставног и антидржавног деловања  Александра Вучића и његовог режима које се огледа у сталном повлачењу и предаји и представља још једну крупну  претњу опстанку Срба на Косову и Метохији. Њено спровођење угрозило би њихов економски опстанак због чега су потребне хитне мере. Последњи је тренутак за одлучан одговор државе Србије.

За почетак, прекидање политике уступака према албанским сецесионистима јер се сваки нови тумачи као слабост и повод за нове захтеве и притиске.

Запад и Приштина су схватили да је актуелном режиму у Београду апсолутни приоритет опстанак на власти, а не очување Косова и Метохије и наших виталних националних интереса. Овим капитулантским понашањем је владајућа структура купила подршку Запада за правно и политичко насиље у земљи.