Марсенић: Прелетање неког од одборника опозиције било би изборна крађа

26. јaнуар 2024.
Марсенић: Прелетање неког од одборника опозиције било би изборна крађа

Потпредседник Нове Демократске странке Србије Предраг Марсенић изјавио је да су Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије изгубили изборе у Београду и да немају већину, као и да би прелетање неког од одборника опозиције после избора представљало изборну крађу.

"СНС и СПС су изгубиле изборе у Београду. Имају 54 одборника, а странке које нису биле део владајуће коалиције су добиле 56 одборника. Србији данас јесте потребна стабилност, али да би до те стабилности дошло, власт треба да престане да ради оно што ради са медијима и што је радила са бирачким списковима", рекао је Марсенић гостујући на Euronews телевизији.

Он је казао да је став Новог ДСС-а да треба да буду организовани нови избори у Београду, али под бољим условима, где би опозиција имала приступ медијима и могла да представи свој програм. "Такође, морају да се прочешљају бирачки спискови да се види ко заиста живи, а ко не у Београду. СНС хоће да 'шета' 100 хиљада људи по Србији како иду избори у ком месту и да тако побеђује и да то наметне као неко нормално понашање. То не може", истакао је потпредседник Новог ДСС-а.

Говорећи о медијској ситуацији у Србији, он је навео да представници Новог ДСС-а на четири телевизије са националном фреквенцијом, Прва, Б92, Хепи, Пинк, нису имали "ни један минут гостовања у последње две године". Марсенић је оценио да је председник Србије Александар Вучић прихватањем француско-немачког споразума прекршио Устав Србије и изгубио легитимит као председник државе.

"Ви данас имате на сајту Владе Србије Охридски споразума у коме пише да ће се спроводити француско-немачки споразум у доброј вољи и хитно. То је суштински признање сецесије", додао је Марсенић.

Казао је да још увек није донета одлука о томе да ли ће представници те странке присуствовати конститутивној седници парламента и додао да ће вероватно та седница бити сазвана по хитном поступку.