Марсенић: Нови ДСС ће прихватити мандате у Скупштини Београда

30. јaнуар 2024.
Марсенић: Нови ДСС ће прихватити мандате у Скупштини Београда

Потпредседник Нове демократске странке Србије (Нова ДСС) Предраг Марсенић рекао је да ће коалиција "НАДА" прихватити одборничке мандате у Скупштини Београда, али и да ће тек донети одлуку да ли ће присуствовати конститутивној седници 19. фебруара.

Марсенић је за данашњи лист "Нова" казао да ће одлуку донети на седници Главног одбора 4. фебруара, као и да ће размотрити све даље акције уз сагласност коалиционих партнера из Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС).

"Ближи смо томе да присуствујемо конститутивној седници. Чини ми се да бисмо тако имали бољи увид у оно што ће се дешавати у сали где, пре свега, мислим на куповину гласова", рекао је он.

Марсенић је говорећи о "прелетању" одборника рекао да имају информацију да се ради о носиоцу градске листе "Ми-Глас из народа" Александру Јерковићу, али да би волео да то није тачно.

Коментаришући градске изборе за Београд оценио је да би најбоље било да се они понове.

"Очигледно имамо политичку тензију, јасно је да су избори били дубоко нерегуларни. Не мислим да ће власт икада рећи да су варали, али надам се да до већине неће доћи, те да ће бити нових избора", оценио је Марсенић.