Да ли Вучић припрема предају и здравства и просвете сецесионистима?

01. фебруар 2024.
Да ли Вучић припрема предају и здравства и просвете сецесионистима?

Члан председништва Нове Демократске странке Србије Милош Станковић изјавио је данас да се поставља питање да ли председник Србије Александар Вучић припрема и предају здравства и просвете сецесионистичким властима у Приштини.

Како је саопштено из Новог ДСС-а, Станковић је гостујући на Н1 телевизији упитао шта је заправо председник Србије Александар Вучић обећао међународном посреднику Мирославу Лајчаку.

"Добили смо само штуро саопштење. Али ако се укрсте Лајчакове изјаве у Београду и оне из Приштине јасно је да је изнео очекивања на даљем испуњавању Бриселског споразума и Охридског анекса. Да ли је председник можда обећао да ће након укидања динара на Косову да преда здравство и просвету, једино над чим Србија још увек има ингеренције на Косову", навео је Станковић.

Он каже да зато можда у Српској напредној странци (СНС) постоји жеља да се брзо формира влада и да све што је Вучић обећао Охридским споразумом буде урађено експедитивно.

"Немојмо заборавити и да је председник Републике пре само седам, осам дана рекао да је до њега, одмах би се почело са ископавањем литијума, а са чим се и премијерка готово сложила", рекао је Станковић.

Истакао је да су све то ствари о којима треба да се прича и у републичкој скупштини и да треба пажљиво смислити све стратегије даљег деловања.