Морамо зауставити Вучићеву материјалну и моралну корупцију нације

05. фебруар 2024.
Морамо зауставити Вучићеву материјалну и моралну корупцију нације

БЕОГРАД – Председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да се Србија налази пред историјским посрнућем и да председник државе Александар Вучић води и спроводи издајничку, противуставну и антидржавну политику.

Јовановић је истакао да се земља налази на прагу страховитог националног понижења и једног од најтрагичнијих догађаја у националној историји и да земља никакда није имала недостојнијег човека на свом челу него што је то Александар Вучић.

Лидер Новог ДСС-а је истакао да Срби у историји никада нису одустајали од неговања снажне националне амбиције и тежње да као слободан, независан и народ који је свестан своје самобитности, покаже способност за историјско бивствовање.

“Данас смо, по први пут у нашој историји, на прагу да допустимо једном човеку да, одустајући од борбе за Косово и Метохију, негира и поништи целокупну српску историју и обесмисли сваку поднету жртву и све што смо као народ мукотрпно градили вековима уназад”, навео је Јовановић.

Он каже да је Вучићев режим саткан од “бруталних лажи, безочних манипулација и невероватног презира према сопственом народу”.

“Вучић пред славну српску историју излази са ЕКСПОМ 2027. године и некаквим квантним скоком у будућност као својим јединим одговором. У његовој несређеној глави тај белосветски вашар треба ваљда да представља замену за Пећку патријаршију као што ‘Београд на води’ треба ваљда да буде замена за Високе Дечане или Грачаницу, а деонице ауто-пута замена за Богородицу Љевишку или Свете Архангеле”, нагласио је председник Новог ДСС-а.

Према његовим речима, Вучић нуди да “губитак националне части надоместимо изградњом националног стадиона”. “Ако му се не одупремо, крај тог процеса ће се огледати у потпуном разбијању Србије и српског простора”, додао је Јовановић.

Он упозорава да је трагична подршка коју руководство Републике Српске пружа Александру Вучићу и његовом режиму.

“Сваки пут када Милорад Додик пружи подршку Александру Вучићу он пуца себи и Републици Српској директно у главу јер се Српска не брани синхронизованим ватрометима у Београду И Бањалуци и саучесништвом у предаји Косова. Сасвим супротно, Република Српска се данас најбоље брани одбраном Косова и Метохије”, истакао је Милош Јовановић.

Председник Новог ДСС-а закључује да Вучић и режим СНС-а и СПС-а шире “материјалну и моралну корупцију нацијом, страховито кварећи народ” и додаје да је то нешто с чим морамо да се ухватимо у коштац и против чега морамо да се боримо свом снагом.

“Коначно, колико год један човек био недостојан функције на којој се налази као што је то Александар Вучић, свако од нас сноси део одговорности, сваки судија који не суди по закону, сваки припадник БИА или МУП-а који не штити државу већ актуелни режим, сваки новинар који се претворио у пропагандисту режима, уосталом и сваки грађанин који не жели да види шта се догађа као и сваки грађанин који види али сматра да је немогуће ишта да промени”, закључио је Милош Јовановић.

Главни одбор Новог ДСС-а је јуче усвојио Деклатацију о Косову И Метохији којом се тражи да Србија прогласи окупацију своје територије на Косову и Метохији због, како је наведено, “флагрантног и континуираног” кршења Резлуције 1244 Савета безбедности УН.

У Декларацији је наведено и да су за ту странку француско-немачки споразум и анекс из Охрида “апсолутно и недвосмислено противуставног и антидржавног карактера” и да су као такви “ништавни” и да не могу производити правне последице.